Kategorier
Mäklare

Mäklare förmedlar bostäder i Nyköping

Det finns flera anledningar till varför man väljer den hemort man gör. För den mäklare som säljer bostad till en vagabond finns verkliga fördelar i Nyköping.

Lars var eld och lågor när han fått det nya jobbet i Nyköping. Visst var det hans drömjobb men fördelarna med det skulle visa sig vara de bästa. Lars reste mycket till Polen i jobbet vilket fungerade perfekt från Skavsta, som dessutom låg endast sju kilometer från stan. En resa på bara tio minuter.

När det numera gick att flyga till Albanien var lyckan fullständig. Den vackra vandringen där var som balsam för själen. Så när han åkte in till sin mäklare visste han åtminstone lite grann om möjligheterna, men hoppades få lite mer inblick i vad mer man kunde göra under sin lediga tid.

Mäklare hittade kundfavoriter i Nyköping

Han kom till sin mäklare i Nyköping på förmiddagen. De hade redan diskuterat vad han önskade och nu fanns en lägenhet som tickade alla hans boxar. Därför såg han extra mycket fram emot dagen. De träffades över en fika och pratade om Nyköping och han fick veta att det fanns 50 naturreservat och runt 100 vandringsleder.

Nu ännu mer exalterad var det dags för lägenheten. Mäklaren hade rätt, han älskade den. Med högt i tak låg den i ett lugnt och grönt område. Insatslägenheten var nyrenoverad och som pricken över iet fanns en stor altan. För Lars kändes nu flytten som att äntligen få komma hem. Här fanns allt han behövde och lite till.

Kategorier
Mäklare

Mäklare hjälper dig flytta till Norrköping

Du som är redo att lämna huvudstaden gör klokt i att överväga Norrköping. Mäklare i hela staden står startklara för att hjälpa dig till ett riktigt pangboende.

Norrköping har på senare tid utvecklats till ett attraktivt alternativ för de som vill leta sig bort från huvudstadens rasande bostadspriser. Att staden ligger på pendlingsavstånd till Stockholm gör att du inte behöver välja mellan karriären och drömboendet. För ett drömboende är precis vad en bra mäklare kan leta fram åt dig i Norrköping.

Influencers som Sofia Wood har gått i bräschen för trenden att lämna Stockholm för det mer idylliska och prisvänliga Norrköping. Här finns alla möjligheter att skapa vackert content för allehanda sociala kanaler i stadens fina miljöer. Och för dig som letar efter ett boende värdigt ett professionellt Instagramflöde är Norrköping helt perfekt.

Mäklare guidar dig till pärlorna i staden

En kunnig mäklare i Norrköping kan guida dig till stadens riktiga bostadspärlor. I Norrköping finns många arkitektoniska fullträffar, och du kan till och med få tag på en paradvåning till ett överkomligt pris. I alla fall om du just sålt en bostad i Stockholm. Jämförelsevis är det nämligen riktigt billigt att köpa bostad i Norrköping.

Men se till att agera kvickt. Med tanke på hur trendigt Norrköping blivit bland svenska influencers kommer bostadspriserna inte ligga på dagens nivåer särskilt länge till. Vilket i och för sig är goda nyheter för dig som redan har en lägenhet i Norrköping. Då kanske det är läge att kontakta en mäklare för att genomföra en försäljning.

Kategorier
Mäklare

Hitta hem med en mäklare på Södermalm

Ibland flyttar man för att man vill, ibland för att man måste. Oavsett vad skälen är finns det hjälp att få. Kontakta en mäklare på Södermalm som kan bostäder.

Södermalm är verkligen Stockholms lilla pärla. Ett omåttligt populärt område att bo i, men inte helt lätt att hitta rätt bostad i. Det är här en duktig mäklare kommer in. Oavsett vilka skäl du har för att kontakta en mäklare, så kommer det att vara en god idé.

För att ha en ärlig chans att hitta en bostad på Södermalm som passar tycke, smak och plånbok kan man behöva lite hjälp. Mäklaren har koll på alla bostäder ute till försäljning och kan guida rätt bland lägenheter, villor och andra lokaler. Du vill inte gå miste om de bästa erbjudandena.

Mäklaren vet var guldkornen finns

När man strosar runt på Södermalm, eller bara Söder som det ibland kallas, slås man först av mysighetsfaktorn. Här finns kaféer, bio, lummiga parker och framförallt fina byggnader. Man känner direkt att det är något lugnare än mitt i city, men ändå en skön mix av storstadspulsen och bohemiskt lugn.

Om du kontaktar en mäklare på Södermalm kan hen visa dig vad det finns för utbud av lediga bostäder. Kanske i byggnader du inte ens visste fanns? Eller någon fantastisk innergård som legat gömd för allmänheten? Oavsett vad du letar efter, kan en duktig mäklare hitta det till dig. Framför dina önskemål och låt mäklaren skapa magi i den mysigaste av stadsdelar – Södermalm.

Kategorier
Bostad

Låssmed hjälper dig på natten i Järfälla

Har du låst dig ute nu igen? Då är det bara att ringa upp en låssmed i Järfälla så löser det sig. De flesta har nattjour speciellt för slarviga festprissar.

Du hade ju lovat dig själv att det här inte skulle hända en gång till. Ändå står du här med skägget i brevlådan, utan någon nyckel att stoppa i låset. Och där inne väntar den varma sängen som du sett fram emot hela tunnelbaneresan hem.

Förhoppningsvis har du åtminstone koll på din mobiltelefon. För då kommer det lösa sig snabbt, så fort du ringt upp en låssmed. I Järfälla finns många företag som erbjuder nattjour för dig och andra som du. Sådana som festar bort nycklarna och inte märker det förrän de kommer hem.

Luttrad låssmed i Järfälla har många bra historier att bjuda på

Du behöver inte skämmas för att du måste kontakta en låssmed i Järfälla. Låssmeder är ett luttrat släkte som fått träffa människor som låst sig ute i betydligt mer genanta situationer än den du befinner dig i. Klart man kan tappa nycklarna på krogen! Det händer även den bäste.

Beroende på vad du har för lås i dörren kan det ta lite tid att faktiskt komma in i lägenheten, även om låssmeden med nattjour är snabbt på plats. Då kan du roa dig med att fråga ut låssmeden om utelåsningar hen minns. Är låssmeden på gott humör kan hen säkert tänka sig att underhålla dig lite samtidigt som hen gör sitt jobb och släpper in dig till sängen.

Kategorier
Allmänt

Bostadsanpassning i Stockholm – din rätt

När din livssituation ändrats radikalt har du rätt till bostadsanpassning i Stockholm. Om du av sjukdom eller efter olycka fått försämrad rörlighet eller annat ska din bostad anpassas.

En persons livssituation är aldrig statisk och vad som är rätt idag kan vara fel imorgon. Inte minst gäller detta den egna bostaden. För många handlar det om preferenser men för andra handlar det om nödvändigheter. Hemmet behöver anpassas så att de aktiviteter som måste utföras där fungerar för den boende.

Vissa har medfödda funktionshinder medan andra har förvärvade skador genom sjukdom eller olyckor. Orsaken är mindre intressant. Det viktiga är att lagen säger att bostäder i möjligaste mån ska anpassas till boende med funktionshinder. Saker som hygien och matlagning och tillgänglighet måste fungera.

Hur ser processen ut vid bostadsanpassning?

Till att börja med behöver en läkare eller annan medicinskt sakkunnig person skriva ett utlåtande. Där kan t ex beskrivas typ av problem och om skador beräknas vara livslånga. Därefter ska en arbetsterapeut eller sjukgymnast upprätta en förteckning över lämpliga anpassningar. Det kan handla om många olika saker.

Att underlätta tillgänglighet är den överlägset vanligaste åtgärden. Trösklar slipas ned eller tas bort. Många kan också ha problem i samband med dusch och bad. Då kan badrum anpassas med exempelvis duschkabin eller väggfasta handtag.

Att ansöka i förskott är lämpligt. På så vis vet du om din ansökan blir godkänd av kommunen innan du startar en åtgärd. Skulle du senare flytta och dina funktionshinder finns kvar har du rätt till samma åtgärder i nya hemmet.

Kategorier
Bostad

Det finns bra fastighetsförvaltning i Göteborg

Att äga en eller flera fastigheter eller en bostadsrättsförening kan vara ett stort ansvar om det ska göras väl, därför finns det företag som har fastighetsförvaltning i Göteborg på heltid.

Man vill inte elda för kråkorna, hur charmiga och kloka de fåglarna än kan vara. Man vill att en fastighet skall vara varm och dragfri men energisnål och med god ventilation. Det är mycket att se över för att hålla den balansen men om man anlitar en fastighetsförvaltare i Göteborg så underlättas det betydligt. Ingen vill betala för mycket i hyra, då känner man sig utnyttjad och vill inte ta hand om det man hyr. En nöjd hyresgäst eller bostadsrättsinnehavare är däremot angelägen om att vårda sin bostad och känner sig lojal med fastighetsägare eller styrelse. En välskött fastighet blir ett vinnande koncept för alla parter och utomstående yrkeskunnande ger tyngd åt beslut och åtgärder som måste tas.

Fastighetsförvaltning ska vara långsiktig också

Hyror och avgifter ska sättas marknadsanpassat men det är oundvikligt att skötsel och renovering kostar. Ett företag som sysslar med fastighetsförvaltning har god vana och erfarenhet av att göra de kalkyler som behövs för att skapa balans. Ett byte av alla fastighetens fönster kan verka som en onödig, ytlig uppiffning av fastigheten men visar sig vara en god långsiktig investering eftersom uppvärmningskostnaderna minskar drastiskt. I bostadsrättsföreningar kan det vara bra att ha med kunnig expertis som blir ett objektivt stöd vid styrelsemöten eller vid andra tillfällen när viktiga beslut behöver fattas.

Kategorier
Bostad

Fixa överlåtelsebesiktning i Sundsvall

Vid försäljning och köp av fastigheter behövs överlåtelsebesiktning. Det är ett måste för att verkligen vara på den säkra sidan vid ett husköp. Anlita ett proffs i Sundsvall för detta.

Vid husförsäljning är det praxis att anlita en besiktningsman för att inte få otrevliga överraskningar i sitt nya hem. Både säljare och köpare kan beställa en överlåtelsebesiktning för att kunna garantera att inga dolda fel uppdagas efter försäljning. Oavsett om du bor i Stockholm eller Sundsvall så finns det rätt kompetens och certifierade besiktningsfirmor att anlita.

Kostnaden för överlåtelsebesiktning i Sundsvall är försumbar i sammanhanget vid en husförsäljning. För säljaren är det en punkt som höjer värderingen och lockar fler köpare. För köparen är det en säkerhet som inte ska underskattas. Att påbörja renovering av fuktskador är ju inte det första man vill börja med i sitt nya hem.

Så går en överlåtelsebesiktning till

Besiktningen utförs helst innan kontraktsskrivning. Finns det inte tid för detta bör det finnas en klausul i kontraktet om att besiktning kan utföras i efterhand. Under besiktningen kontrolleras flera aspekter av huset och bibyggnader, med början i kontroll av ritningar och intervju med ägare.

Därefter utförs en okulär kontroll, det vill säga att besiktningsmannen tittar, luktar och känner på alla ytor, samt inspekterar fasad och mark omkring huset. Här har man mycket att vinna på att själv vara med och få veta mer om huset. En besiktning tar ungefär två till fyra timmar. Avslutningsvis utfärdas ett besiktningsprotokoll. En riskanalys görs för saker som kan bli problematiska längre fram i tiden.

Kategorier
Bostad

Dags att sälja bostad i Upplands Väsby? Ta hjälp av en mäklare

När du ska sälja din bostad i Upplands Väsby kan det vara svårt att veta vad den är värd. Ta då hjälp av en mäklare. De vet hur de ska tänka när de värderar bostäder i ditt område och kan alla regler.

Dagen är kommen, det är dags att röra sig vidare och prova något nytt. Ny stad, nytt jobb och ny bostad. Kanske till och med ny bil, men det har du inte bestämt dig för riktigt än. Men för att kunna göra alla dessa ändringar måste du först sälja din bostad. Du börjar googla runt för att hitta liknande hus som sålts nyligen, men det är alltid något som inte riktigt stämmer överens med ditt hus. Antingen är det beläget i en helt annan del av staden, men ganska likt storleksmässigt och i rätt standard, eller så befinner det sig i samma by, men då är det inte renoverat sedan 70-talet. Vad ska du ta för pris på din bostad egentligen?

Att sälja bostaden kan vara stressigt

När du ska sälja bostad Upplands Väsby är det mest praktiska alternativet att ta hjälp av en lokal mäklare. De vet vilka priser som gäller och vilka regler som du måste förhålla dig till. Hur mycket vinstskatt måste betalas? Måste bostaden besiktas? Vad är en giltig energideklaration egentligen och måste man ha en sådan? Ja, en bostadsförsäljning är inte det lättaste att hålla i, speciellt om man aldrig har sålt en bostad tidigare. Det kan bli ganska stressigt om man försöker rodda med allting själv. Det bästa är att ta hjälp av en erfaren mäklare. De kan besvara alla dina frågor, hålla i en budgivning och sedan se till att allt pappersarbete går rätt till.

Att sälja bostad och köpa ny

Kanske blir det att flytta mer lokalt ändå, för stor förändring kan vara jobbigt. Jobbet trivs du ju egentligen på, det är väl snarare så att du bara vill ha en lite större tomt och mer närhet till naturen. Tack och lov kunde mäklaren du kontaktade både hjälpa dig att sälja ditt hus och att hitta ett nytt hus med perfekt läge i närheten av ett motionsspår som går ut i den härliga naturen. Varför ens tänka tanken på att lämna Upplands Väsby? Naturen är ju oslagbar och det i kombinationen med närheten till Stockholm och Arlanda gör det till den bästa platsen på jorden.

Kategorier
Allmänt

När du behövt få upplåst, finns de där i Vällingby

Alla har nog vid något tillfälle känt panik över sina nycklar. Fast man inte har tappat dem, kan man ha en panik över att man tror att de är tappade. Endast en låssmed kan hjälpa en då i Vällingby.

Låssmeden kan vara lösningen på alla era problem. Om de problemen har just med nycklar och lås att göra. För låssmeder, de är proffs på nycklar och lås. Har du råkat låsa dig ute? Då är det en låssmed du kontaktar. De kommer ut så snabbt som möjligt och hjälper dig in i ditt hus igen. Sen finns det även de som inte har akuttider, så händer det akut och efter arbetstid, måste du kontakta någon som har akuttider. Låssmeden kan ta sig in genom de flesta lås, men de kan göra mycket mer än så. De kan även installera lås och hjälpa dig med extra nycklar.

Ha en reservnyckel hos en vän eller ring en låssmed

För att slippa riskerna att bli utelåst om en nyckel försvinner är det en god idé att ha en reservnyckel. Var man väljer att ha denna är olika. En del gömmer den någonstans i trädgården, någon annan lämnar ut en nyckel till en vän. Så länge det funkar och du har en trygghet i att den finns och går att få tag i, så är det allt det handlar om. Har du inga reservnycklar just nu? Då kan du alltid vända dig till en låssmed som hjälper dig att göra kopior på dina nycklar. Läs mer om låssmed på denna hemsida: låssmedvällingby.nu

Kategorier
Allmänt

Komplettera inbrottsskyddet med fönstergaller

Fönstergaller är ett bra sätt att förstärka inbrottsskyddet för att skapa trygghet hemma eller i butikslokalen. Men det finns även mycket annat man kan göra för att maxa säkerheten.

Bra och godkända lås är en viktig del av bostadens eller företagets säkerhetssystem och dem bör man helst se till med jämna mellanrum så att de har den skyddsklass som försäkringsbolaget kräver. Men det räcker inte bara med bra lås på dörrar och fönster utan man måste även ha en bra ytterdörr som också är monterad på ett säkert sätt, för att det inte enkelt ska gå att forcera eller bryta den. Att också installera larm kan hjälp till att hålla tjuvar borta. Det kostar visserligen en hel del men det kan kännas tryggt med ett larm som är kopplat till ett säkerhetsbolag. Ett billigare men väldigt effektiv sätt att komplettera inbrottsskyddet med är olika typer av galler för fönster och dörrar.

Viktigt med godkända och säkra galler

Galler och gallergrindar är ett väldigt effektivt och prisvärt sätt att förstärka inbrottsskyddet med. De går dessutom ofta att få i en snygg design helt anpassad till fastighetens arkitektur. Är man intresserad av att installera fönstergaller i Stockholm ska man vända sig till ett företag som erbjuder säkra galler, godkända av försäkringsbranschen och polisen. Då får man galler som även uppfyller kraven för brandsäkerhet, något som är väl så viktigt. Men som alltid kan det vara bra att först kontakta några olika företag och jämföra deras priser och olika utbud.