Om oss

Välkommen till mäklarbloggen – en sida som rör allt om försäljningar och köp av bostäder och fastigheter. I samband med ett bostadsköp eller en bostadsförsäljning så finns det väldigt mycket att tänka på. Som köpare så står man inför det som förmodligen blir den största affären i livet – som säljare så vill man inte göra en affär som visar sig vara dålig sett till priset. Det finns, helt enkelt, bra affärer och det finns, tyvärr, sämre sådana.

Mäklarens roll ska inte underskattas. En mäklare är, till mångt och mycket, den som styr en bostadsaffär. Det är mäklaren som lägger upp en strategi, det är mäklaren som – tillsammans med klienten – sätter pris och det är mäklaren som sköter allt administrativt och som ser till att allting sker korrekt, i enlighet med de lagar och juridiska regler som finns.

Vår ambition med den här sidan är att ge en inblick i hur yrket som mäklare ser ut. Vi har lång erfarenhet och vi vad man ska tänka på, vilka fällor som finns och vilka olika strategier som brukar fungera i samband med att man ska sälja en bostad.

Vi vet även vad man som köpare ska tänka på – och vad man ska undvika. Finns det någonting som du ska fråga säljaren och mäklaren? Finns det någonting att alltid kolla extra noga på och kan det finnas ett värde i att ta extern hjälp för att säkerställa en säker affär? Vi ska även titta närmare på vad som gäller i samband med att olika konflikter tar vid. Vad händer – och gäller – egentligen vid Dolda Fel. Hur går du vidare om du är missnöjd med din mäklare – eller om du som köpare misstänker att det förekommit något typ av fusk i samband med köpet?

Målet är att kunna ge båda sidor tillräckligt med matnyttig information för att skapa en affär som båda parter kan känna sig nöjda med. Vi hoppas av våra samlade tankar, tips och allmänna information om allt som rör vår bransch kan leda till att just din bostadsaffär blir så lyckad som möjligt. Oavsett om du ska köpa eller sälja. Välkommen!