Kategorier
Allmänt

Risken med avloppsstopp i Stockholm

En funktion i hemmet som man inte tänker på så länge den fungerar är avloppet. Men när det tar stopp så kan det snabbt bli en situation som är otrevlig och som dessutom kan bli mycket kostsam.

Har man uppnått en vuxen ålder så har man säkert också varit med om att det blir stopp i ett avlopp någon gång. Det kan bero på att man spolat ner för mycket papper i toaletten. Eller att man spolat ner något annat som satt stopp i rören. Men det blir också ofta stopp i avloppet i köket, och oftast är det på grund av matrester eller att man spolar ner olja. Enklare stopp kan man oftast lösa genom att använda en enkel sugpropp eller genom att köpa ett pulver som löser upp stoppet. Men ibland måste man ta någon till hjälp.

Hjälp av proffs

När man behöver hjälp med att lösa stopp i avlopp i Stockholm så är det antingen en rörmokare eller en spolbil som man får tillkalla. Vanligtvis börjar man med att rådfråga en rörmokare men om det inte går att lösa så tar man det ett steg till och kallar in en bil som kan spola loss allt som fastnat. Det är viktigt att man direkt slutar spola i mer vatten om man märker att det tar stopp i avloppet. Den enda vägen som det vattnet annars har att ta är uppåt, vilket innebär att det kan bli översvämning i bostaden, något som kan bli mycket kostsamt och orsaka skador.