Kategorier
Allmänt

Komplettera inbrottsskyddet med fönstergaller

Fönstergaller är ett bra sätt att förstärka inbrottsskyddet för att skapa trygghet hemma eller i butikslokalen. Men det finns även mycket annat man kan göra för att maxa säkerheten.

Bra och godkända lås är en viktig del av bostadens eller företagets säkerhetssystem och dem bör man helst se till med jämna mellanrum så att de har den skyddsklass som försäkringsbolaget kräver. Men det räcker inte bara med bra lås på dörrar och fönster utan man måste även ha en bra ytterdörr som också är monterad på ett säkert sätt, för att det inte enkelt ska gå att forcera eller bryta den. Att också installera larm kan hjälp till att hålla tjuvar borta. Det kostar visserligen en hel del men det kan kännas tryggt med ett larm som är kopplat till ett säkerhetsbolag. Ett billigare men väldigt effektiv sätt att komplettera inbrottsskyddet med är olika typer av galler för fönster och dörrar.

Viktigt med godkända och säkra galler

Galler och gallergrindar är ett väldigt effektivt och prisvärt sätt att förstärka inbrottsskyddet med. De går dessutom ofta att få i en snygg design helt anpassad till fastighetens arkitektur. Är man intresserad av att installera fönstergaller i Stockholm ska man vända sig till ett företag som erbjuder säkra galler, godkända av försäkringsbranschen och polisen. Då får man galler som även uppfyller kraven för brandsäkerhet, något som är väl så viktigt. Men som alltid kan det vara bra att först kontakta några olika företag och jämföra deras priser och olika utbud.