Kategorier
Allmänt

Köp huset med hjärta och hjärna

Du hittar det perfekta huset och åker för att titta på det. Solen skiner, blommorna i rabatten blommar och huset doftar gott av kanelbullar. Men glöm inte att göra en ordentlig besiktning.

Ett hem är alltid förknippat med många känslor. Det är lite som ett förhållande, där det börjar med en förälskelse och går vidare till kärlek. Men precis som med ett förhållande kan förälskelsen ta en ände med förskräckelse ifall du inte använder din hjärna lika mycket som ditt hjärta. Alldeles för många har köpt hus enbart för att de får en härlig känsla och blir förälskade. De ska helt enkelt bara ha det huset. Vad det än kommer kosta. Och det är precis det som kan hända. Att det kommer kosta. Mycket.

Ta proffs till hjälp

Även om du köper ett hus för bara ett par hundra tusen kronor så ska du alltid, alltid, alltid anlita ett proffs för en husbesiktning. För de där ett par hundra tusen kronorna kan vara ingenting emot vad du kan åka på att betala ifall något är fel. Om taket läcker. Om grunden är underminerad. Eller om det visar sig att du behöver en total sanering på grund av invasion av skadedjur eller liknande. Med hjälp av proffs som har ett kallt huvud och en lista att pricka av, kommer du få veta ifall något är fel med huset. Du kommer även få veta vad en eventuell renovering kan kosta, och ifall huset är värt det priset.