Kategorier
Bostad

Fixa överlåtelsebesiktning i Sundsvall

Vid försäljning och köp av fastigheter behövs överlåtelsebesiktning. Det är ett måste för att verkligen vara på den säkra sidan vid ett husköp. Anlita ett proffs i Sundsvall för detta.

Vid husförsäljning är det praxis att anlita en besiktningsman för att inte få otrevliga överraskningar i sitt nya hem. Både säljare och köpare kan beställa en överlåtelsebesiktning för att kunna garantera att inga dolda fel uppdagas efter försäljning. Oavsett om du bor i Stockholm eller Sundsvall så finns det rätt kompetens och certifierade besiktningsfirmor att anlita.

Kostnaden för överlåtelsebesiktning i Sundsvall är försumbar i sammanhanget vid en husförsäljning. För säljaren är det en punkt som höjer värderingen och lockar fler köpare. För köparen är det en säkerhet som inte ska underskattas. Att påbörja renovering av fuktskador är ju inte det första man vill börja med i sitt nya hem.

Så går en överlåtelsebesiktning till

Besiktningen utförs helst innan kontraktsskrivning. Finns det inte tid för detta bör det finnas en klausul i kontraktet om att besiktning kan utföras i efterhand. Under besiktningen kontrolleras flera aspekter av huset och bibyggnader, med början i kontroll av ritningar och intervju med ägare.

Därefter utförs en okulär kontroll, det vill säga att besiktningsmannen tittar, luktar och känner på alla ytor, samt inspekterar fasad och mark omkring huset. Här har man mycket att vinna på att själv vara med och få veta mer om huset. En besiktning tar ungefär två till fyra timmar. Avslutningsvis utfärdas ett besiktningsprotokoll. En riskanalys görs för saker som kan bli problematiska längre fram i tiden.